Bezienswaardigheden

Alkmaar heet niet voor niets Prachtstad. Het is er schitterend. Ook de omgeving leent zich geweldig voor mooie uitstapjes en fietstochten. De natuur is afwisselend en heerlijk in de zomer. Tijdens Fiets4Daagse Alkmaar hebben we met een aantal musea een speciale samenwerking. Op elke dag krijg je de mogelijkheid om een bijzonder museum te bezoeken. Hieronder een overzicht van musea waar we langskomen én waar je als deelnemer tegen een gereduceerd tarief of gratis naar binnen kunt.

Museum Kranenburgh
KRANENBURGH 2015. Foto Peter H. Toxopeus (Medium)Alle routes voeren vandaag langs Museum Kranenburgh in Bergen. Een bijzonder museum voor moderne kunst én speciale aandacht voor De Bergense School. Een prachtige collectie. Op vertoon van jouw deelnemersboekje is dit museum te bezoeken voor het gereduceerde tarief van € 7.

Museum Broekerveiling
Museum BroekerVeiling (1)Museum Broekerveiling is niet alleen een stempelpost voor alle deelnemers aan alle routes, maar opent ook haar deuren voor jou. Je kunt de tentoonstelling en het museum bezoeken op vertoon van jouw deelnemersboekje. Speciaal voor jullie als deelnemers betaal je slechts één keer entree voor twee personen. Het is er prachtig en bovendien  ontzettend leuk voor kinderen! De Broekerveiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Dat mag je niet missen.

Beeldentuin Nic Jonk
De bijzondere beeldentuin Nic Jonk in Grootschermer kom je tegen op de route van 50 km en 70 km. Maar ook voor de 30 km is dit museum, met een klein extra uitstapje te bezoeken én meer dan de moeite waard. Speciaal voor de deelnemers van Fiets4Daagse Alkmaar opent dit museum haar deuren voor maar € 5. Voor dit bedrag krijg je er zelfs een lekker kop koffie bij én een echte Schermerkoek!

BiermuseumBiermuseum
Bier is al een paar duizend jaar de populairste alcoholhoudende drank in onze streken. Maar hoe wordt het gebrouwen? Wat is mouten en waarom is gist zo belangrijk? Nationaal Biermuseum De Boom vertelt het u allemaal aan de hand van gereedschappen, apparatuur en machines waarmee de afgelopen tweehonderd jaar “het gouden nat” werd gebrouwen. Op vertoon van jouw deelnemersboekje kun je dit leuke museum bezoeken voor maar € 2.