• Nieuws
  • Zonovergoten Fiets4Daagse Alkmaar

Zonovergoten Fiets4Daagse Alkmaar

Fiets4Daagse Alkmaar laat ruim 1.000 fietsliefhebbers genieten van omgeving. De tweede Fiets4Daagse Alkmaar zit er alweer op, ruim 1.000 fietsers hebben van de omgeving en de bezienswaardigheden rondom Alkmaar genoten. Vier dagen lang vertrokken de deelnemers vanaf de IJsbaan in Sportcomplex de Meent. De deelnemers konden kiezen uit drie verschillende afstanden, 30, 50 of 70 kilometer. De laatste dag werden de deelnemers feestelijk onthaald op het Waagplein in Alkmaar. 

Woensdag 5 juli begon de dag voor de vele fietsers. Om 8.00 uur werd het startschot gegeven door Pieter Dijkman, wethouder sport Gemeente Alkmaar. Er was prachtig weer voorspelt en dat hebben de fietsers dan ook vier dagen teruggezien. 

Deelnemers genoten van de prachtige natuur, maar ook van de vier verschillende routes. Zo stond dag 1 in het teken van Schoorl terug naar de roots, de tweede dag stond in het teken van de Westfrieslandroute, de derde dag bestond uit de bos- en duinenroute en natuurlijk de laatste dag, de finaledag! Alle fietsers eindigde de finaledag op het Waagplein in Alkmaar en ook deze dag brak het zonnetje aan de eind van de middag door. 

Goede doel
Tijdens deze Fiets4Daagse Alkmaar was het Reumafonds weer het goede doel. Deelnemers konden van te voren een vrijwillige bijdrage bij de inschrijving doen. Uiteindelijk is er bijna €1.000 euro opgehaald voor het goede doel. Een mooi bedrag! 

Volgend jaar 
In 2018 vindt de derde editie van de Fiets4Daagse Alkmaar alweer plaats. Deze valt dit jaar op 4 t/m 7 juli. Schrijf het alvast op in de agenda zodat jij er ook volgend jaar weer bij bent.

Tot volgend jaar!