• Nieuws
  • 7 redenen waarom je zou moeten beginnen met fietsen!

7 redenen waarom je zou moeten beginnen met fietsen!

Nergens wordt zoveel gefietst dan in ons kikkerlandje, Nederland. Pak dus wat vaker de fiets, want het is gezonder dan je denkt. Nu het weer voorjaar is, is het de hoogste tijd om een stuk te gaan fietsen. Hier 7 redenen waarom jij moet beginnen met fietsen.

 

1. Minder stress en meer productiviteit 

Door fietsen verhoogt de hersenactiviteit met 15% en werkt als antidepressivum! Door het sporten stijgt je serotoninegehalte, waardoor je je blijer voelt en bovendien extra zelfvertrouwen krijgt.

2. Fietsen maakt gewoon gelukkiger

Je zit letterlijk en figuurlijk beter in je vel. Er is aangetoond dat mensen die met de fiets naar het werk gaan een lager vetpercentage hebben dan mensen die met de auto gaan.

3. Fietsen verlaagd je biologische leeftijd

Fietsen verlaagt de biologische leeftijd met wel liefst 9 jaar als je drie keer per week 45 minuten fietst. Wees nou is eerlijk, wie wilt er nou niet zich 9 jaar jonger voelen?

Tarieven Fiets4Daagse Alkmaar

 4. Minder vaak ziek

Gezondheid staat natuurlijk op nummer één! Mensen die fietsen zijn minder vaak ziek en dus ook over het algemeen fitter. Met al 5 keer 30 minuten fietsen in een week hebt je dit resultaat al. Laat de auto dus vaker staan en pak lekker de fiets!

 5. Fietsen voor een beter milieu

En als je dan ook echt die auto laat staan help je ook nog is mee aan een betere wereld. Door te fietsen stoot je geen schadelijke stoffen uit. Twee vliegen in één klap!

6. Fietsen is gezellig!

Fietsen brengt mensen bij elkaar en geeft het gevoel ergens bij te horen. Zo kan fietsen ook gezellig zijn!

7. Geniet van de omgeving

Fietsen brengt je op plekken waar je anders misschien nooit gekomen was. Fiets is door een mooi landschap of door een stad waar je nog niet met de fiets bent geweest.