Routes

De Fiets4Daagse Alkmaar voert je in vier dagen door en langs al het moois dat Alkmaar en haar omgeving te bieden heeft.

Elke dag staat er tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar een prachtige route op het programma. Oog voor natuur, cultuur en ontspanning. Je kunt van woensdag 5 t/m zaterdag 8 juli kiezen uit routes van 30 – 50 – 70 km. Vooraf kies je de afstand, die je gedurende de vier dagen fietst. Mocht je op een dag iets minder of juist een beetje meer tijd of puf hebben, kies dan gerust voor een andere afstand.

We zullen je elke dag verrassen met mooie en bijzondere passages op de route. Zo fiets je op donderdag 6 juli bijvoorbeeld dwars door het voetbalstadion van AZ. 

• Woensdag 5 juli, Bos en duinen route:
Alkmaar – Koedijk – Warmenhuizen – Sint Maarten – Schagen – Sint Maartsenszee – Camperduin – Schoorl – Bergen – Alkmaar
Op deze dag rijdt de route vanuit Alkmaar naar Koedijk, Sint Maarten en Schagen naar de kust. Vanaf daar wordt er langs en over de Hondsbossche Zeewering – die tegenwoordig de Hondsbossche Duinen heten – gereden om de route te vervolgen door het prachtig bosgebied van Schoorl. De routes van 30 en 50 km buigen eerder af naar zee om ook vanaf Camperduin de prachtige route door het bos te volgen.

• Donderdag 6 juli, Westfrieslandroute:
Alkmaar – Broekerveiling – Veenhuizen – Opmeer – Wognum – Obdam – Rustenburg – Alkmaar
De route op deze dag doorkruist een groot deel van Westfriesland. Prachtige, rustige Westfriese dorpjes kom je tegen op de route. Het gebied binnen de Westfriese Omringdijk is karakteristiek met lintdorpjes en prachtige polders. Een bezoek aan de Broekerveiling waar ook een stempelpost is, is meer dan de moeite waard.

• Vrijdag 7 juli: Alkmaar aan Zee route
Alkmaar – Egmond aan de Hoef – Bakkum – Noorddorp – Wijk aan Zee – Castricum aan Zee – Egmond aan Zee – Bergen – Alkmaar.
Alkmaar ligt prachtig geleden in de provincie van Noord-Holland. Dat laten we zien door deze route die langs zee voert en door het schitterende gebied van PWN. Dit bijzondere natuurgebied is een van de mooiste in zijn soort. Aan het eind van de route nog cultuur proeven in Bergen bij Museum Kranenburg; een heerlijke dag.

• Zaterdag 8 juli: De Fietsnale
Alkmaar – Zuidschermer – Driehuizen – West-Graftdijk – Spijkerboor – Middenbeemster – Hobrede – Oudendijk – Avenhorn – Schermerhorn – Oudorp – Alkmaar.
Deze dag staat in het teken van de nieuwe dorpen die Alkmaar binnen haar gemeente rijker is geworden sinds 2015. Daarom fietsen we door de Schermer, door Grafdijk en door De Rijp. De Beemsterpolder dateert uit de 17de eeuw en staat op de Wereld Erfgoedlijst.

Het programma van de Fiets4Daagse Alkmaar 2017 is onder voorbehoud.

Programma Fiets4Daagse Alkmaar

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief